HTML

wemake production

Médiacsoportunk a bagi 10-18 éves fiatalokkal kiscsoportos foglalkozások keretében ismerteti meg a média működését egy újságíró, egy videóriporter és egy fotós vezetésével. A feladatok közé tartozik a Bagázs Közhasznú Egyesület eseményeinek dokumentálása is. A Fake Production céljairól bővebben itt olvashat.

2012.08.04. 10:15 barimari

'50 fokon a titkok is elolvadnak'

A BAGÁZS Egyesület 3. nyári táborának 4. napján (csütörtökön) a Máltai Szeretszolgálat önkéntesei eljöttek Bagra egy autóval és felállítottak egy narancssárga sátrat az egyesület telkén. A négy önkéntes orvos segítségével egész napos orvosi vizsgálaton vehettek részt a  helyi gyerekek.

P8026152 (540x303).jpg

Szalai László, aki 15 éve önkénteskedik a Máltai Szeretetszolgálatnál azt mondta, hogy ez az orvosi munka azért is fontos, mert olyan helyekre mennek, ahol az anyukáknak különböző okok miatt nehezebb eljutni az orvosi vizsgálatokra. Ilyen helyek például a zsákfalvak és azok a kisebb települések, ahol a a közlekedés nagyon megnehezíti azoknak a helyzetét, akiknek orvosi segítségre lenne szükségük. 

Peter Parker: - Fárasztó-e neked ez a munka?

Szalai László: -Igen, fárasztó. Főleg így, hogy itt majdnem 50 fok van.

P.P.: - Van-e valami titkod, hogy így bírod?

Sz. L.: - Nincs. Jókedvem van és jó a társaság.

P.P.: - Van-e valami más munkád?

SZ.L.: - Persze, valamiből élni kell. Szemorvos vagyok.

 A vizsgálatra sok anyuka érkezett különböző korú gyerekekkel, akik rajzoltak addig, amíg rájuk nem került a sor.

P8026154 (540x304).jpg

P8026148 (540x304).jpg

Volt látásteszt,vérnyomásmérés és fogászati ellenőrzés. Akinek szemüvegre volt szüksége, az most kiválaszthatta a keretet és elkezdhette a visszaszámlálást a szemüveg megérkezéséig. Persze erre nem mindenkinek volt szüksége.

Peter Parker: - Mi a véleményed erről a vizsgálatról?

Krisztián: - Szerintem nagyon jó dolog, hogy eljöttek ide. Én nem szeretek orvoshoz járni, de most kíváncsi voltam, hogy mi a helyzet velem. Szerencsére kiderült, hogy szemüveg sem kell és a vérnyomásom is rendben van.

Az önkéntes orvosok délután négykor csomagolták össze a narancssárga sátrat és indulás előtt leültek velünk beszélgetni az autójuk árnyékába.

Peter Parker

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fakeproduction.blog.hu/api/trackback/id/tr444693275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása